Eerste werkconferentie LLO goed bezocht

/ 04 oktober 2023

De leden van de Tafel LLO willen dat de Waterwegregio economisch en maatschappelijk slimmer, socialer en sterker wordt. Dat kan vooral door gezamenlijk in te zetten op de kracht van de individuele ontwikkeling van skills. De skills van mensen die van Werk naar Werk, van Huis naar Werk of van School naar Werk gaan. En daar werken de leden van dit netwerk hard voor, met ziel en zaligheid.

Geen van de partijen kan dit alleen. Iedereen is nodig om een robuust stelsel van Leven Lang Ontwikkelen in onze regio op te zetten. Met de vorming van de Tafel LLO is een brede ‘coalition of the willing and able’ ontstaan. En dat hebben we ook nog maar eens aan elkaar bevestigd vandaag, in de prachtige locatie de Pollderij in Maassluis.

Er ging een gejuich op toen we aankondigden dat de drie gemeenten de bekostiging van de projectleider School naar Werk op zich zouden nemen. Deze projectleider kan het project 'Gaan voor een baan' van het NPRZ uitrollen in onze eigen regio. Met de komst van de nieuwe voorzitter LLO Ronald Koot (Boers en co) is de Tafel echt in een uitvoerende fase gekomen.

Zo ontwikkelt de Waterwegregio zich de komende jaren als een plek waar talent zich vestigt en kan ontwikkelen. Zowel op korte- als op lange termijn. Een regio met een toekomstbestendige en inclusieve arbeidsmarkt.

Dank aan de sprekers: Vildan Ekiz (van het NPRZ), Eric van der Westerlaken (van Stroomopwaarts, Chris Oerlemans (voorzitter Riverboard) en Marita Dogterom (projectleider Werk naar Werk Riverboard). En dank aan de facilitators zoals Barbara Berkelaar van st Aanzet (moderator sessie School naar Werk) en Annelieke Zonne van de Riverboard (organisatie werkconferentie).

Het verslag van de conferentie vind je hier.

De volledige set slides vind je hier.

 

Eerste werkconferentie LLO goed bezocht

Partners