Raadsleden: wij zijn ook onderdeel van de Riverboard beweging

/ 20 oktober 2022

Raadsleden: ook wij zijn onderdeel van de Riverboard-beweging!

Gisteravond hadden we een prachtige bijeenkomst voor de raadsleden van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam over de Riverboard. De ondernemersverenigingen hebben de raadsleden van de drie steden uitgenodigd om eens met elkaar van gedachten te wisselen over wat de Riverboard doet en wat we proberen te bereiken In de regio. 

De Riverboard is een initiatief van de 4 ondernemersverenigingen in de regio waterweg, het netwerk bestaat uit meerdere 'bloedgroepen': Ondernemers, Overheden (gemeenten en PZH), Onderwijs en Maatschappelijke instellingen. Samen zetten zij zich in voor het verbeteren van welzijn en welvaart in de regio. Pieter Sneep, gastheer namens de ondernemersverenigingen en voorzitter van SchiedamHavens, heette ons welkom en nam ons mee terug naar het begin van de Riverboard. Vervolgens vertelde voorzitter Chris Oerlemans hoe de Riverboard bestaande netwerken verstevigt, nieuwe netwerken start als daar een behoefte aan is en zo een web van netwerken over de regio legt waardoor mensen elkaar weten te vinden. Zo kan men elkaars initiatieven versterken ipv elkaar beconcurreren. Volgens onderzoek van Platform31 gaat deze afstemming en verbinding ons 87 miljoen welvaartswinst geven, jaar in, jaar uit. 

Tot slot werd er met de aanwezige raadsleden een goed gesprek gevoerd. Welke kansen zien zij in de regio? twee van hun suggesties: laat corporaties aanhaken bij de Riverboard en betrek de MRDH. Bovendien zijn de raadsleden geïnteresseerd in concrete projecten. Wat doet de Tafel LLO precies in de focuslijnen Werk naar werk, Huis naar werk en School naar werk? En welke verduurzamingsopgaven spelen er nu bij de Green Business Club? Kortom, we hebben nog veel meer toe te lichten. Eindconclusie van de raadsleden: ook wij zijn onderdeel van deze beweging! Uiteraard worden zij voortaan bij de evenementen uitgenodigd. De eerste uitnodiging werd ter plekke gedaan door Agnes van Ardenne, voorzitter Tafel Leven Lang Ontwikkelen: kom vooral langs bij onze volgende bijeenkomst!

Raadsleden: wij zijn ook onderdeel van de Riverboard beweging

Partners