9 maart Kenniscafe FIA

/ 03 maart 2021

Over smaak valt niet te twisten, toch...?

De Food Innovation Academy organiseert op 9 maart van 16.00 tot 17.00 een kenniscafé.

Peter Klosse ontdekte dat je smaak wel kunt classificeren en definiëren. Hij ziet smaak als een instrument om mensen te verleiden gezondere keuzes te maken. Hidde de Brabander gelooft niet in gezond of ongezond eten. Wel in de slechte effecten van verkeerd en te veel eten. Primair voedsel is om onze maag te vullen, secundair voedsel is om onszelf te belonen. De focus moet bij beiden liggen op kwaliteit en niet op kwantiteit.
Een schone taak voor de levensmiddelenproducenten: hoe kunnen we onze culinaire kennis van vandaag inzetten om gezonde en lekkere producten te maken?

Wil je weten wat een topkok en een meesterpatissier gaan vertellen over gezonde voeding?

Neem dan 9 maart deel aan het online kenniscafé van de FIA. 

Peter Klosse is eigenaar van Hotel De Echoput. Na zijn promotie aan de universiteit van Maastricht is hij bekend geworden als de smaakprofessor. Met zijn Academie voor Gastronomie leidt hij onder andere professionals in de horeca op. Zijn boeken worden veel in het onderwijs gebruikt. 

Hidde de Brabander is onder andere bekend als televisiekok bij 24Kitchen. De Brabander ontving in 2018 de titel 'Meester Patissier'. Hij heeft gewerkt bij restaurants als De Librije en Parkheuvel en is eigenaar van het patisseriemerk Dreams of Magnolia. Sinds 2020 is hij manager van het IJscentrum en ambassadeur van de FIA

9 maart Kenniscafe FIA

Partners