9 november 2021 Kenniscafe FIA

/ 06 november 2021

Nederland speelt wereldwijd een belangrijke rol als het gaat over nieuwe ontwikkelingen in de voedselproductie. Toch blijkt het niet eenvoudig om jongeren te interesseren voor een carrière in de foodbranche. Een van de succesvolste manieren om een nieuwe generatie vakmensen te werven en te binden is de samenwerking tussen ondernemers en onderwijsinstellingen in de regio. Wat kan een samenwerkingsverband betekenen voor de aanwas van nieuwe vakmensen? En waarom zou je je als ondernemer daarbij aansluiten?

Daarover gaat het online Kenniscafé VIA FIA over.

Luister en praat mee op 9 november van 16.00 tot 17.00 uur

De sprekers zijn:

Hilco Wagenaar - Tafelvoorzitter
Hilco is communicatie- en eventmanager van de Food Innovation Academy, en vanaf het begin betrokken bij de FIA. Hij verbindt met verve ondernemers, onderwijs en overheid, en weet op het juiste moment de juiste vraag te stellen.

Pieter Bas Vencken - Euro-Caps
Pieter Bas vertelt hoe Euro-Caps sinds de oprichting in 2012 circa 300 nieuwe medewerkers wist te werven en te binden. Met name operators en andere productiegerichte vakmensen. Een succesverhaal uit de praktijk. Hoe heeft Euro-Caps dit aangepakt, maar ook: waar liepen ze tegen aan?

Arry Verhage - Ontwikkelingsfonds Levensmiddelen industrie (SOL)
Arry is betrokken bij de oprichting van meerdere regionale samenwerkings-verbanden in de foodbranche. Daarnaast is hij  voorzitter van de bedrijvenvereniging van de Food Innovation Academy. Arry schetst de landelijke ontwikkelingen en zoomt vervolgens in op regio Rijnmond.

Cor Bakker - Lentiz Onderwijsgroep
Cor weet als geen ander hoe belangrijk de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven is. Ontwikkelingen gaan snel. Hoe leiden we de juiste vakmensen op? Wat mogen ondernemers verwachten van de vakopleidingen en vice versa?

Petra Kuipers - Lentiz Onderwijsgroep
Petra is practor Food, Health & Technologie voor de activiteiten van de Food Innovation Academy, en legt uit wat onderzoekend leren betekent, hoe studenten via onderzoeksvragen kennismaken met de praktijk. Over wat dat oplevert voor de ondernemer, voor de docenten en voor de studenten.

Zie ook de website van de Food Innovation Academy

 

 

 

 

 

9 november 2021 Kenniscafe FIA

Partners